Sprieduma taisīšana Latvijā un Amerikas Savienotajās Valstīs: normatīvo regulējumu un prakses salīdzinājums - Kāposta, Linda (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba mērķis ir izpētīt Latvijas un Amerikas Savienoto Valstu tiesību sistēmas kopīgās un atšķirīgās iezīmes attiecībā uz tiesas sprieduma formu un pieņemšanu pirmās instances tiesās, tiesas sprieduma nozīmi un būtību gan vēsturiskā, gan mūsdienu skatījumā. Darbā aplūkoti jautājumi par tiesas sprieduma sastādīšanas būtību un tā formu analizējot dažādu tiesību sistēmu kopīgās un atšķirīgās iezīmes. Kā galvenais secinājums ir objektīva tiesas sprieduma veidošana dažādās tiesību sistēmās.

The bachelor thesis aim is to research the common and different features regarding a court verdictform,it`s making and historical developmentin the first instance of Latvias and The United States of America legal system. The main issue is the analysis of the common and different features of a court judgment in different legal systems. The main conclusion is an objective judgment of the different legal systems.
Making a verdict in Latvia and The United States of America: Normative act and practice comparison.
Keywords: Juridiskā zinātne; Kriminālprocess; tiesas spriedums; sprieduma forma; sprieduma saturs; sprieduma taisīšana