6-7 gadīgu bērnu vispārējās fiziskās sagatavotības sekmēšana karatē nodarbībās - Kiseļevs, Oskars (Latvijas Universitāte, 2021)
Darba autors: Oskars Kiseļevs Bakalaura darba tēma: ”6-7 gadīgu bērnu vispārējās fiziskās sagatavotības sekmēšana karatē nodarbībās”. Darba mērķis ir pētīt, analizēt karatē ietekmi uz pirmsskolas vecuma 6-7 gadus veciem bērniem. Darbs sastāv no divām daļām – teorētiskās un empīriskās. Teorētiskajā daļā analizēti skolotāju, psihologu, treneru zināšanu apkopojumu teorētiskās atziņas par pirmskolas vecumposma bērnu attīstību, kā arī analizēti jau esoši pētījumi saistībā ar tēmu. Empīriskajā daļā ir atspoguļots metodoloģisks pamatojums analizētajai literatūrai. Notika bērnu grupas vērošana un vērtēšana pēc darbā izvirzītajiem kritērijiem. Tika veikta rezultātu apkopošana un to analizēšana. Pētījuma rezultāti parāda, ka ar karatē vingrojumu palīdzību ir iespējams uzlabot bērna fizisko sagatavotību. Darbs sastāv no 62 lapusēm. Darbā ir 37 attēli. Pievienotas 4 tabulas. Izmantoti 61 literatūras avoti un 2 pielikumi. Atslēgas vārdi: pirmsskola, fiziskās aktivitātes, karatē, fiziskā sagatavotība

Author of bacherlor’s thesis: Oskars Kiseļevs The theme of bachelor’s thesis: “Karate - a way to promoe the physical fitness of pre-school 6-7-year-olds”. The aim of the work is to study and analyze the effect of karate on preschool children aged 6-7 years. The work consists of two parts - theoretical and empirical. The theoretical part analyzes the theoretical findings of teachers, psychologists, coaches on the development of preschool children, as well as analyzes existing researches on the topic. The empirical part reflects the methodological substantiation of the analyzed literature. The group of children was observed and evaluated according to the criteria set in the work. The results were summarized and analyzed. The results of the research show that with the help of karate exercises it is possible to improve the child's physical fitness. The work consists of 62 pages. Thesis consists of 37 images. 4 tables added. 61 literature sources and 2 appendices were used. Keywords: preschool, physical activities, karate, physical fitness
Karate –a way to promoe the physical fitness of pre-school 6-7 year olds
Keywords: Skolas pedagoģija; Pirmsskola; Fiziskās aktivitātes; Karatē; Fiziskā sagatavotība