RTU Informācijas tehnoloģijas bakalaura programmas un LU Datorzinātnes bakalaura programmas absolventu integrēšanās darba tirgū - Brokere, Baiba (Latvijas Universitāte, 2013)
Šajā bakalaura darbā tiks aprakstīta RTU Informācija tehnoloģijas bakalaura programmas un LU Datorzinātnes bakalaura programmas absolventu integrēšanās darba tirgū. Darba mērķis ir noskaidrot, kādi faktori veicināja vai kavēja absolventus veiksmīgi integrēties darba tirgū. Pētījuma teorētiskā bāze balstās uz cilvēkkapitāla teoriju, sociālā kapitāla teoriju un racionālās izvēles teoriju. Darba uzdevums ir pārbaudīt četras izvirzītās hipotēzes. Pētījumā tiek apstiprināta hipotēze, ka galvenā problēma, kas kavē absolventus veiksmīgi integrēties darba tirgū ir pieredzes trūkums. Pētījuma rezultāti atklāj, ka integrēšanās procesā liela nozīme ir cilvēkkapitālam. Izmantotā metode – interneta aptauja. Atslēgvārdi: integrācija, darba tirgus, absolvents, cilvēkkapitāls, sociālais kapitāls, pieredze, izglītība

RTU bachelor program of Information Technology and LU bachelor program of Computer Science graduates integration in the labour market, is discussed in this bachelor thesis. The aim is to find out factors what contributed or hindered graduates to succesfully integrate into the labor market. Theoretical basis is based on the theory of human capital, theory of social capital and rational choice theory. Bachelor thesis goal is to examine four hypotheses. The hypothesis that, the main problem what hinders graduates to successfully integrate in the labor market is a lack of experience, was approved. Research results reveal that human capital have big importance into the integration process. Method used - internet survey. Keywords: integration, labor market, graduate, human capital, social capital, experience, education
RTU bachelor program of Information Technology and LU bachelor program of Computer Science graduates integration in the labour market
Keywords: Socioloģija