Mantojuma pieņemšana - Visore, Iluta (Latvijas Universitāte, 2015)
Mantojuma pieņemšana ir būtisks posms mantojuma procesā. Ar šo darbību mantot aicinātais apstiprina savu vēlmi iegūt mantojumu. Mantojuma pieņemšana ir ļoti atbildīgs solis, jo mantot aicinātajam pieņemot mantojumu kas var saturēt ne tikai aktīvus, bet arī pasīvus, ar ko mantiniekam būs jāatbild vai nu ar visu savu mantu vai mantojuma apmērā un tas var apgrūtināt mantinieka ekonomisko stāvokli. Uz mantojuma pieņemšanu tāpat kā uz jebkuru tiesisku darījumu tiek attiecināti tie paši noteikumi par darījuma spēkā esamību. Darbs sniedz ieskatu par mantojuma pieņemšanas jēdzienu Latvijā un ārvalstīs, tā vēsturisko attīstību Latvijas mantojuma tiesību kopskatā. Darbā aplūkoti arī autores ieskatā būtiskākie problēmjautājumi, uz kuriem mēģināts rast atbildes.

Acceptance of the inheritance is an important stage of the succession process. With this action person declares his free will to inherit. Also acceptance of an inheritance is very responsible step because of threat that successor inherits not just actives but passives as well, so successor will be responsible for it with his all fortune or just with an amount of heritage and it would cause economical state of heir. Like every other legal act to be valid the acceptance of an inheritance demands the same prerequisites. This work gives an insight of the concept and features of acceptance of the inheritance in Latvia and list of foreign countries, also gives a short view of historical development and Latvias legal system. There are also have been outlined most significant problems and deficiencies in authors opinion and tried to discuss and find possible solutions for that.
Acceptance of the inheritance
Keywords: Juridiskā zinātne; mantojuma pieņemšana; inventāra tiesība; faktiskais valdījums