Nogāžu procesi Turaidas pilskalnā - Kosītis, Kārlis (Latvijas Universitāte, 2012)
Kosītis K. 2012 „Nogāžu procesi Turaidas pilskalnā”. Bakalaura darbs. Rīga, Latvijas Universitāte, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte. Bakalaura darbā apkopoti pētījuma rezultāti par Turaidas pilskalna nogāžu procesiem. Darbā tiek izklāstīta Turaidas pilskalna ģeoloģiskā uzbūve, noslīdeņi, pazīmes un pretnoslīdeņu pasākumi, kā arī pielietoto metožu apraksts. Apstrādājot iegūtos datus ar kamerālajām darba metodēm tika iegūti rezultāti par pilskalna nogāzēm un to stāvumu. Tika noteikts augšdevona grunšu granulometriskais sastāvs, dabiskais mitrums, plastiskuma un konsistences skaitlis. Atslēgvārdi: noslīdeņi, granulometriskais sastāvs, plastiskums un konsistence.

Kosītis K. 2012 „Slope processes at Turaidas castle hill”. Bachelor’s work. Riga, University of Latvia, Faculty of Geography and Earth Science. In bachelor’s work are summarized research data about Turaidas castle hill slope processes. In bachelor’s work are described Turaidas castle hill geological cross-section, slumps, slump characteristics and slope stability, and applicable method description. Using data from field research was created castle hill’s slope ascent. Laboratory methods were used to determinate – granular size distribution, natural moister content and atterberg limits in Upper Devonians grained soils. Key words: slumps, granular size distribution, atterberg limits.
Slope processes at Turaida Castle Hill
Keywords: Ģeoloģija