Patvaļīgas koku ciršanas un bojāšanas krimināltiesiskais regulējums - Broka, Indra (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba tēma ir „Patvaļīgas koku ciršanas un bojāšanas krimināltiesiskais regulējums”. Maģistra darbs sastāv no četrām nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek analizēta patvaļīgas koku ciršanas un bojāšanas vēsturiskā attīstība. Otrajā nodaļā tiek analizēts Krimināllikuma 109.pantā paredzētais nozieguma sastāvs – objekts, objektīvā puse, subjekts, subjektīvā puse. Trešā nodaļa ir veltīta Krimināllikuma 109.panta kvalificējošo pazīmju – teritorija, būtisks kaitējums, organizēta grupa, izpētei. Savukārt, ceturtajā nodaļā tiek aplūkots un salīdzināts Latvijas un ārvalstu krimināltiesiskais patvaļīgas koku ciršanas un bojāšanas regulējums. Maģistra darba izstrādes procesā ir izpētīti kriminālās statistikas dati par noziedzīgiem nodarījumiem pret dabas vidi kopumā, kā arī detalizētāk ir analizēti Krimināllikuma 109.panta statistikas datu izpēte pa gadiem un atsevišķiem reģioniem. Aplūkojot krimināltiesību teorijā paustās atziľas un analizējot tiesu praksi, maģistra darbā ir noskaidro

The subject of the master’s thesis is "Arbitary Cutting and Damaging Tress Criminal Justice”. Master's thesis consists of four chapters. The first chapter analyzes historical development of the unauthorized tree felling and damaging. The second chapter analyzes crime composition of Article 109 of the Criminal Law - object, objective party, subject, subjective party. The third chapter is devoted to study qualifying elements of the Criminal Law Article 109 - land, serious harm, organized group. Conversely, in the fourth chapter there is examined and compared Latvian and foreign Criminal Law framework for arbitrary tree felling and damaging. In the process of making master's thesis there have been investigated criminal statistics on criminal offenses against the environment as a whole, as well detailed analyzes of the Criminal Law Article 109 criminal statistical research over the years and each of the regions. After looking at the findings of criminal rights and after analysi
Arbitary Cutting and Damaging Tress Criminal Justice
Keywords: Juridiskā zinātne