Izlaušanās sāpju ietekmējošie faktori onkoloģiskajiem pacientiem - Novaša, Arina (Latvijas Universitāte, 2016)
Pētījumā tika noskaidrota vāja korelācija starp bāzes sāpju stiprumu un izlaušanās sāpju intensitāti, kas norāda, ka pacientiem ar lielākām bāzes sāpēm ir spēcīgākas intensitātes izlaušanās sāpju risks. Pastāv vāja saistība starp izlaušanās sāpju intensitāti un bāzes sāpju terapijas medikamentiem.

A weak statistically reliable correlation between basic pain intensity and BTcP intensity was found. Patients with the biggest basic pain had the greatest BTcP intensity. The study shows a weak statistically reliable correlation between basic pain therapy and BTcP intensity.
Breakthrough pain affecting factors for oncology patients
Keywords: Medicīna; Izlaušanās sāpes; Onkoloğija; Algoloğija; Paliatīva aprūpe