Sociālo mediju ietekme uz jauniešu fizisko veselību - Kroņkalne, Māra (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darbs ir par sociālo mediju ietekmi uz jauniešu fizisko veselību. Pētījuma mērķis ir noskaidrot, kāda nozīme ir sociālo mediju izgūstamajai informācijai uz jauniešu fiziskās veselības uzturēšanu un iespējamajiem riskiem. Darba teorētiskajā daļā tiek izmantotas divas teorētiskās pieejas – simboliskais interakcionisms un strukturālais funkcionālisms, lai izprastu sociālo mediju saikni ar jauniešu uztveres veidošanu un rīcību attiecībā uz fizisko veselību. Pētījuma izstrādē tiek izmantota kvantitatīvās pētniecības metode – tiešsaistes aptauja, ar kuras palīdzību iespējams pārbaudīt darba procesā izvirzītās hipotēzes. Iegūtie pētījuma rezultāti sniedz ieskatu par sociālo mediju izmantošanas pozitīvajiem un negatīvajiem aspektiem, kas ietekmē jauniešu fiziskās veselības uzturēšanu.

This bachelor’s thesis is about the impact of social media on the physical health of young people. The aim of the study is to determine the significance of the information obtained from social media on maintaining the physical health of young people and potential risks. In the theoretical part of the thesis, two theoretical approaches are used – symbolic interactionism and structural functionalism – to understand the connection between social media and the formation of young people’s perceptions and actions regarding physical health. The study uses a quantitative research method – an online survey, that allows for testing the hypotheses proposed during the work process. The results of the study provide insights into the positive and negative aspects of social media use that affect the maintenance of young people’s physical health.
The impact of social media on young people’s physical health
Keywords: Socioloģija; sociālie mediji; jaunieši; fiziskā veselība; sociālā ietekme