Informatīvā materiāla izveide sociālo tīklu ietekmes mazināšanai tīņiem - Jēkabsons, Jānis (Latvijas Universitāte, 2021)
Diplomdarba mērķis ir, balstoties uz literatūras avotiem un darba autora pieredzes izstrādāt informatīvo materiālu par sociālo tīklu ietekmi uz jauniešiem. Diploma darba ietvaros tika izplānots un izstrādāts izglītojošais materiāls “Sociālo tīklu ietekme uz jauniešiem”. Diploma darba teorētiskajā daļā tika apskatīts sociālo tīklu nozīmīgums mūsdienu sabiedrībā, to pozitīvā un negatīvā ietekme uz jauniešiem, kā arī ilgtermiņa sociālo tīklu lietošanas negatīvā analīze. Praktiskajā daļā tika izveidots informatīvais materiāls par sociālajiem tīkliem kura mērķa auditorija bija skolotāji, vecāki un sociālie darbinieki. Pētījumā tika izmantota anketēšana, kurā piedalījās socioloģijas un psiholoģijas eksperti, kuriem ir pieredze darbā ar bērniem, kas cietuši no vardarbības, apcelšanas vai vecāku nolaidības. Pētījumā tika noskaidrota šīs tēmas aktualitāte un svarīgums. Piesaistītie eksperti izveidoto materiālu novērtēja kā izdevušos.

The aim of the diploma thesis is to develop informative material on the impact of social networks on young people based on literature sources and the experience of the author of the work. Within the framework of the diploma thesis, the educational material "The Impact of Social Networks on Young People" was planned and developed. In the theoretical part of the diploma work, the importance of social networks in modern society, their positive and negative impact on young people, as well as the negative analysis of the use of long-term social networks was looked at. In the practical part, informative material on social networks targeting teachers, parents and social workers was created. The study used a questionnaire involving sociology and psychology experts who have experience working with children who have suffered violence, bullying or parental neglect. The study clarified the actuality and importance of this topic. Attracted experts assessed the created material as successful.
Development of Informative Material to Reduce the Influence of Social Networks on Teenagers
Keywords: Pedagoģija; Sociālie tīkli; sociālo tīklu atkarība; kiberhuligānisms; sociālo tiklu depresijas