Investīciju projekts: Uzņēmuma SIA "Augstkalnu rotas" dibināšana - Hohberga, Liene (Latvijas Universitāte, 2023)
Maģistra darba tēma ir uzņēmuma SIA Augstkalnu rotas dibināšanas projekta izstrāde. Investīciju projekta ideja ir dibināt ģimenes uzņēmums, kas nodarbotos ar pašu darinātu rotas lietu pārdošanu, un tā nosaukums būtu “Augstkalnu rotas”. Uzņēmuma nosaukums ir tulkojums no ģimenes uzvārda, kurš ir tulkots no vācu valodas-Hohberg, šāds nosaukums ir izvēlēts tādējādi norādot, ka tas ir ģimenes uzņēmums un sniedz daudz personīgāku ieskatu uzņēmuma būtībā. Uzņēmums arī nākotnē domā atvērt savu veikalu, kur jebkurš varētu gan iegādāties gatavo produkciju, gan pasūtīt savu ideju, gan iegādāties izejmateriālus vai papildus telpā ar kafijas krūzi un mierīgu atmosfēru pats radīt savus rokdarbus vai labi pavadīt laiku. Pētot investīciju projekta analīze autore secina, ka pirmajos, uzņēmuma darbības, gados, projekts darbosies ar zaudējumiem, bet sākot no trešā darbības gada, tas nesīs peļņu. Autore secina, ka šis investīciju projekts ir izdevīgs ilgstošā laika perioda.

The topic of the master's thesis is the development of the project for the establishment of the company SIA Augstkalnu Rota. The idea of the investment project is to establish a family business that would deal with its own would sell jewelry, and it would be called "Augskalnu rotas". of the company the name is a translation of the family name, which is translated from German - Hohberg, as follows the name is chosen to indicate that it is a family business and gives a lot a more personal insight into the nature of the company. The company is also thinking of opening its own store in the future, where anyone could buy finished production, both to order your idea and to buy raw materials or additional space with a cup of coffee and a peaceful atmosphere to create your own crafts or have a good time. Studying the analysis of the investment project, the author concludes that in the first, the company's activities, years, the project will operate at a loss, but starting from the third year of operation, it will bring a profit. The author concludes that this investment project is profitable for a long period of time.
Project: Establishment of company Ltd. SIA "Augstkalnu rotas"
Keywords: Finanses un kredīts; SIA Augstkalnu rotas; Projekts; Investīcijas; Meistarkalses