Cilvēka pārvietošanās ceļš nehomogēnā vidē un tā analīze - Āboliņš, Valters (Latvijas Universitāte, 2010)
Cilvēka pārvietošanās ar auto, izmantojot dažādu navigācijas ierīču palīdzību, ir kļuvusi par daudzu ikdienu. Attīstoties navigācijas ierīcēm, palielinās cilvēku prasības pret tām, un tāpēc rodas jaunas problēmas. Cilvēki vēlas zināt kā pareizi un labāk pārvietoties ne tikai pa ceļu un pilsētām, bet arī pa vietām, kur apvidus nav viendabīgs. Darba ietvaros tiek pētītas problēmas, kas traucē vai apgrūtina pārvietoties apvidū, kā arī atrast optimālo pārvietošanās ceļu. Izvirzītajām problēmām tiek piedāvāti dažādi risinājumi, un pēc autora domām labākie no tiem tiek realizēti darba ietvaros izstrādātajā optimālā ceļa atrašanas programmā.

People movement with car using navigation devices have become a daily routine for many people. As navigation equipment is evolving, people's needs and requirements increase, and this leads to new problems. People want to know how to move better and not just along the road and cities, but also in places where the terrain is not homogeneous. The scope of this research describes the problems that interfere movement in the area and to find optimal movement routes. Various solutions are offered to solve the problems, and based author's opinion the best of them are being implemented within the optimal path finding program.
Route of human movement in non-homogeneous environment and its analysis
Keywords: Datorzinātne