Lecamauklas integrācija futbola treniņos: ietekme uz fizisko sagatavotību un koordinācijas pilnveidošanu 8 gadus veciem futbolistiem - Pavāre, Deina (Latvijas Universitāte, 2024)
Kvalifikācijas darbs “Lecamauklas integrācija futbola treniņos: ietekme uz fizisko sagatavotību un koordinācijas pilnveidošanu 8 gadus veciem futbolistiem”. Darba mērķis ir izpētīt, kuru testu rezultāti tiks uzlaboti, ja treniņu procesā tiks integrēti lēcieni ar lecamauklu. Tika veikti 4 testi, kuros tika pārbaudīta koordinācija, ātrums, līdzsvars, bumbas kontrole un sitienu precizitāte. Darba sastāvs – ievads, 3 nodaļas, 11 apakšnodaļas un secinājumi. Pirmajā nodaļā tiek veikta literatūras analīze par vecumposma īpatnībām. Tiek analizētas vecumposma īpatnības gan fiziskās, gan psiholoģiskās un kādi faktori tās spēj ietekmēt un pozitīvi vai negatīvi. Šajā nodaļā arī tiek apskatītas vecumposma īpatnības 8 gadus veciem puišiem. Otrajā nodaļā literatūras analīze tiek veikta lecamauklas lēcienu biomehānikas īpašības un tiek analizēts, kurš lēcienu veids būtu piemērots 8 gadus veciem futbolistiem. Kā pareizi izpildīt lēcienu un kā samazināt traumu risku, ieguvumus ko iegūst lecot ar lecamauklu un kādi ir riski. Empīriskajā daļā tika aprakstīta visa eksperimenta gaita, pētījuma uzdevumi un izmantotās metodes. Eksperimentam tika izstrādāts protokolos pēc kura vadoties spēlētāji veica uzdevumu izpildi, kad audzēkņi bija veikuši uzdevumus 8 nedēļu garumā tad šie testu rezultāti tika apkopoti un analizēti. Darba beigās tika izdarīti secinājumi par lecamauklas ietekmi uz testu rezultātiem un kādus faktorus šie lēcieni ar lecamauklu spēja uzlabot. Darba apjoms: 26 lapaspuses, tas ietver 5 attēlus, 3 tabulas un 23 literatūras avotus.

Qualification work “Integration of jump rope into football training: impact on fitness and improving coordination for 8-year-old footballers.” The work aims to explore which test results will be improved if jump rope jumps are integrated into the training process. There were 4 tests that tested coordination, speed, balance, ball control and batting accuracy. Composition of the work — introduction, 3 chapters, 11 subchapters and conclusions. The first chapter provides a literary analysis of the characteristics of the aging stage. The characteristics of old age, both physical and psychological, are analysed and what factors can influence them and positive or negative. This chapter also deals with the characteristics of old age for 8-year-olds. The second chapter, literature analysis, performs the biomechanics properties of jump ropes and analyses which type of jump would suit 8-year-old footballers. How to properly execute the jump and how to reduce the risk of injury, the benefits of jumping rope and what the risks are. The empirical part described the entire course of the experiment, the study's tasks and the methods used. The experiment was developed in protocols after which leading players performed assignments once students had completed assignments for 8 weeks, then these test results were collected and analyzed. At the end of the work, conclusions were drawn about the impact of the jump rope on test results and what factors these jump rope jumps were able to improve. Amount of work: 26 pages, it includes 5 images, 3 tables and 23 literature sources.
Jump rope integration in soccer training: effects on physical fitness and coordination improvement in 8-year-old soccer players
Keywords: Sporta zinātne; koordinācija; lēcieni ar lecamauklu; lecamaukla; 8 gadus veci futbolisti