Skolas bibliotēkas loma skolēnu zinātniski pētnieciskajā darbībā - Veise, Zinaīda (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darbā „Skolas bibliotēkas loma skolēnu zinātniski pētnieciskajā darbībā” apskatītas mūsdienu skolēnu informācijas vajadzības, nepieciešamās prasmes, veicot zinātniski pētniecisko darbu, un skolas bibliotēkas iespējas piedalīties šajā procesā. Sniegts ieskats ārzemju skolu bibliotēku un Latvijas skolu bibliotēku darba pamatnostādnēs un teorētiskajos aspektos. Analizētas jaunās zināšanu un informācijas sabiedrības un informācijas tehnoloģiju ietekme uz skolēna mācību vajadzībām un informācijpratību. Pētījuma rezultāti parāda, kuros ZPD posmos skolēni izmanto skolas bibliotēkas pakalpojumus un kā pētniecības darba atbalsta sniedzējs spēj apmierināt skolēnu zinātniski pētnieciskajā darbībā. Atslēgvārdi: skolas bibliotēka, skolēnu zinātniski pētnieciskā darbība, informācijpratība.

The Bachelor paper „The role of the school library in the pupils` scientific work activities” deals with modern pupils` needs for information and the skills required when performing the scientific research work and the possibilities of the school library to take part in this process. The work gives an insight into the basic principles and theoretical aspects in both foreign school libraries and school libraries in Latvia. The work presents the impact of the modern society of knowledge and information and information technologies upon pupils` information needs and skills. The results of the research reveal in which stages of their scientific work students use the library service and how satisfied with the rendered service they are. Keywords: school library, pupils` scientific research activities, information literacy.
School library's role in action student scientific research
Keywords: Bibliotēkzinātne