Analītiskās metodes izstrāde kvantitatīvi nosakot patulīna daudzumu ābolu sulā - Matvejeva, Ilze (Latvijas Universitāte, 2014)
Analītiskās metodes izstrāde kvantitatīvi nosakot patulīna daudzumu ābolu sulā. Matvejeva I., darba vadītājs: A/S “Grindeks” Kvalitātes Kontroles laboratorijas vadītājs Kuprevičs K. un zinātniskais vadītājs profesors Vīksna A. Maģistra darbs, 56 lappuses,15 attēli, 7 tabulas. Latviešu valodā. Maģistra darbā tika apkopota literatūra par patulīnu, tā noteikšanas metodēm, ķīmiskajām īpašībām un hromatogrāfisko metožu izstrādes parametriem. Izvērtējot literatūras datus, eksperimentālajā daļā centāmies pierādīt divu metožu efektivitāti (masspektrometrija un ultra efektīvā šķidruma hromatogrāfija) patulīna daudzuma noteikšanai. PATULĪNS, ĀBOLU SULA, ULTRA EFEKTĪVĀ ŠĶIDRUMA HROMATOGRĀFIJA (UEŠH), MASSPEKTROMETRIJA (MS)

The development of analytical method for quantitative determination of patuline in apple juice. Matvejeva I., supervisors: Head of Chromatographic laboratory of JSC “Grindeks” K. Kuprevics and prof., Viksna A. Master thesis, 56 pages, 15 figures, 7 tables, and 48 literature references. In Latvian. In this Master thesis, various sources of literature were summarized about the patuline, its definition and chromatographic method development parameters. Evaluating the literature data, experimental part was designed to determine the optimal patulin conditions with high performance liquid chromatography. PATULIN, APPLE JUICE, HIGH-PERFORMANCE LIQUID CHROMATOGRAPHY, MASS SPECTROMETRY
The development of analytical method for quantitative determination of patuline in apple juice
Keywords: Medicīna