Kristīgā meditācija Latvijā - Indrāne, Liene (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba autore: Liene Indrāne Bakalaura darba nosaukums: „Kristīgā meditācija Latvijā” Bakalaura darba mērķis: fiksēt kristīgās meditācijas atšķirības no klasiskā kristīgā misticisma, analizējot kristīgās meditācijas pamatnostādnes un doktrīnu, ieskicējot attīstības vēsturi un izpētot tās izpausmes Latvijā. Bakalaura darba tēze: kristīgā meditācija iezīmē klasiski kristīgā misticisma transformāciju. Darbs ir strukturēts trīs nodaļās ar apakšnodaļām. Pirmā nodaļa ir veltīta kristīgās meditācijas kopienas vēsturei. Otrajā nodaļā ir strukturēta un analizēta kristīgās meditācijas doktrīna. Darba trešā nodaļa ir veltīta kristīgās meditācijas praksei Latvijā. Atslēgvārdi: kristīgā meditācija, mantra, kristīgais misticisms, Džons Meins, Lorenss Frīmens, Pasaules kristīgās meditācijas kopiena, Latvijas Kristīgās meditācijas kopiena.

Author: Liene Indrāne Title: Christian Meditation in Latvia Purpose: To address the differences between Christian meditation and the doctrine of Christianity and Christian mysticism from their perspective sides. Thesis: Christian meditation can be viewed as a modification of classical Christian mysticism. This graduation project consists of three main parts that are divided into different sections. The first part is focused on the history of Christian meditation and its community. The second part of this research project is devoted to an analysis of the doctrinal aspects of Christian meditation. The final section of this project addresses the practice of Christian mediation in Latvia. Key words: Christian meditation, mantra, Christian mysticism, John Main, Laurence Freeman, The World Community for Christian Meditation, Latvian Christian Meditation Community.
Christian Meditation in Latvia
Keywords: Teoloģija un reliģiju zinātne