Temata „Rotācijas ķermeņi” metodiskā materiāla izstrādne matemātikā 12.klasei - Jakovele, Vineta (Latvijas Universitāte, 2013)
Diplomdarba tēma: Temata „Rotācijas ķermeņi” metodiskā materiāla izstrādne matemātikā 12. klasei. Darba mērķis. Izstrādāt metodisko materiālu matemātikā 12. klasei par tematu „Rotācijas ķermeņi”, kura izmantošana mācību procesā var sekmēt skolēnu vispārējo un priekšmeta specifisko prasmju pilnveidošanu. Lai mērķi sasniegtu, tika veikti šādi uzdevumi: 1. Apkopota teorija no dažādiem literatūras avotiem par rotācijas ķermeņiem. 2. Izveidots tematiskais plānojums un 22 mācību stundu plāni (ar DL un prezentācijām). 3. Norādītas vispārējo un priekšmeta specifisko prasmju attīstīšanas un pilnveidošanas iespējas mācību stundās ar konkrētiem piemēriem. 4. Izstrādātais metodiskais materiāls aprobēts mācību procesā. 5. Izanalizēti skolēnu temata noslēguma darbā iegūtie rezultāti. Darbs sastāv no ievada, 3 nodaļām ar 13 apakšnodaļām, secinājumiem, izmantotās literatūras saraksta ar 19 izziņas avotiem, 4 pielikumiem. Darba apjoms 118 lappuses. Darbā ir izveidoti 30 attēli un 5 tabulas. Atslēgvārdi. Rotācijas ķermeņi, vispārējās prasmes, metodes.

Title of the work. Development of the didactic material of the theme "Rotation Bodies" in mathematics in Grade 12 Aim of the work. To develop the didactic material of the theme "Rotation Bodies" in mathematics in grade 12 which learning can contribute to students' general and subject-specific skills development. To achieve this, it was performed the following tasks: 1. Summarizes the theory from different literature sources about rotation bodies. 2. Theme Created plan report and 22 lesson training plans (with worksheets and presentations). 3. Instructions with concrete examples for general and specific skills development and improvement at lessons. 4. The developed methodological material is approbated in the training process. 5. The results of final stage controls are analyzed. The work consists of an introduction, 3 chapters with 13 subsections, conclusions, bibliography with 19 reference sources, 4 attachments. Paper`s size are 118 pages. The author has created 30 files and 5 tables. Keywords – Rotation Bodies, general skills, methods.
Development of the didactic material of the theme „Rotation bodies” in mathematics in Grade 12
Keywords: Pedagoģija