Sporta aktivitātes 3. un 4.klasē un to ietekme uz skolēnu fizisko sagatavotību - Matuka, Alise (Latvijas Universitāte, 2015)
Diplomdarbs „Sporta aktivitātes 3. un 4.klasē un to ietekme uz skolēnu fizisko sagatavotību” sastāv no teorētiskās un praktiskās daļas. Darba teorētiskajā daļā veikts ieskats sporta izglītības organizēšanā, skolēna attīstībā sākumskolas periodā. Pētītas fiziskās aktivitātes kā bērna veselības nodrošināšanas priekšnosacījums. Darba praktiskajā daļā analizēti skolēnu un to vecāku viedokļi par fizisko aktivitāšu nepieciešamību ikdienā, kā arī veikts pedagoģiskais eksperiments skolēnu fiziskās sagatavotības uzlabošanai. Secinājumi: sākumskolas skolēniem, regulāri nodarbojoties ar fiziskajām aktivitātēm, uzlabojas fiziskā sagatavotība. Atslēgvārdi: fiziskā sagatavotība, fiziskās aktivitātes, izglītība, sports.

The topic of diploma thesis is: „Sports activities in Grades 3 and 4 and their impact on pupils’ physical fitness”. Diploma thesis consists of theoretical and practical parts. Theoretical part is about organizing physical education and pupils’ development in primary school. The author has been researched physical activity as a prerequisite for securing the child's health. In practical part have been analyzed students and their parents’ views on the need for physical activity in everyday life and also has been carried out the experiment to improve pupils’ physical fitness. Conclusions: If pupils’ in primary school are regularly doing physical activities their physical fitness is improving. Key words: physical fitness, physical activities, education, sport.
Sports Activities in Grades 3 and 4 and their Impact on Pupils’ Physical Fitness
Keywords: Pedagoģija