Kvalitātes kritēriju salīdzinošā vērtēšana Rīgas viesnīcas. - Bodrova, Alise (Latvijas Universitāte, 2017)
Darbā apskatītā galvenā problēma ir Latvijas viesnīcu nozares sarežģītā vide, kas noris negodīgas konkurences apstākļos, atsevišķiem tirgus dalībniekiem mākslīgi samazinot pakalpojumu cenas, tādejādi sevišķi apgrūtinot jaunu nozares spēlētāju ienākšanu tirgū. Galvenie uzdevumi ir literatūras avotu izpēte, sevišķi tūrisma nozares perspektīvā, salīdzinošās vērtēšanas projekta īstenošana Pārdaugavas četru zvaigžņu viesnīcās un nozares kritisko pakalpojumu noteikšana. Iegūtie rezultāti norāda uz vēlamajiem viesnīcas pakalpojumu uzlabošanas pasākumiem, ņemot vērā klientu vēlmes, kas tieši nosaka pieprasījumu pēc izmitināšanas un ar to saistītajiem pakalpojumiem.

Research includes overview of hotel industry in Latvia, revealing its’difficult nature of unfair commercial practices and unnatural pricing that is encumbering development of industry especially in terms of new players entering the market. Main tasks are literature researches particularly in terms of tourism industry perspective, followed by benchmarking project for four star hotels of Pārdaugava and determination of essential services. Results are given in the form of suggestions in order to improve the quality and types of services offered at the hotels, based on expectations of clients in terms of accommodation and any other related services.
Hotel quality criteria benchmark in Riga.
Keywords: Vadībzinātne; Salīdzinošā vērtēšana; Konkurentu salīdzinošā vērtēšana; Salīdzinošā vērtēšana tūrisma nozarē; Hotelstars Union klasifikācijas kritēriji; Ēnu ekonomika viesnīcu nozarē