Veselības zinātņu bakalaura māszinībās speciālistu pieprasījums darba tirgū - Bredele, Diāna (Latvijas Universitāte, 2008)
Tēma ir par māsu ar augstāko izglītību pieprasījumu darba tirgū, aplūkojot darba ņēmēja zināšanas par darba tirgus iespējām. Darba mērķi ir apzināt un apkopot Latvijas Universitātes veselības zinātņu programmas bakalaura māszinību absolventu, pieprasījums darba tirgū, analizēt iespējas kādas tiek piedāvātas darba tirgū laika periodā no 2002 – 2007.gadam. Darba ņēmēji uzskata, ka māsas ir nepieciešamas ne tikai ar augstāko izglītību, bet arī ar koledžas izglītību un augstākā izglītība nepieciešama māsām, kas strādā vadošos amatos. Pētījuma rezultāti: iegūtie rezultāti analizēti un izveidoti secinājumi, salīdzināti pētījuma rezultāti par darba tirgus pieprasījumu māsām ar bakalaura grādu.

Basic research is about the demand of nursing from bachelours of health sciences look at employees knows about potentialities of the labour market. Labour objects are to study and summarize Latvia University health sciences bachelour program of nursing graduate the demand in the labour market, analyse potentialities of labour market tender wich are in 2002 – 2007 years period. Employees thinks, that nurses are needful not only with bachelour education, but with college education. Results of research are analyses and made conclusion, made contrast of the research results about the demand of nurses with bachelour degree in labour market.
The demand for specialist of nursing from the bachelors of health sciences in the labour market
Keywords: Medicīna