Femīnais diskurss K.Riko-Godojas romānā “Cómo ser una mujer y no morir en el intento” - Uļjanova, Jevgēnija (Latvijas Universitāte, 2022)
Šis raksts ir veltīts sieviešu diskursa analīzei spāņu rakstnieces Karmenas Riko Godojas romānā “Cómo ser una mujer y no morir en el intento”. Darba mērķis ir analizēt, cik lielā mērā sievietes diskurss ir klātesošs Karmenas Riko Godojas romānā un kādas ir tam raksturīgas iezīmes. Kā teorētiskā bāze tiek izmantoti Visente Mateu un Visente Ruisa darbi un Amparo Tusona Valsa teorētiskā pieeja. Empīriskajā daļā ir aprakstīta sieviešu pasaule un viņu ikdiena, analizēts romāna galveno varoņu diskurss, lai parādītu atšķirību starp sievietes diskursu un vīrieša diskursu. Veiktā analīze iezīmējusi romāna sievietes diskursa īpatnības un darbā izvirzīto feminisma problemātiku. Šajā darbā izmantotās pētniecības metodes ir analītiskā, salīdzinošā, aprakstošā metode, kā arī gadījuma izpēte un teorētiskā materiāla kritiskā lasīšana

This paper is dedicated to the analysis of femenine discourse in the novel “Cómo ser una mujer y no morir en el intento” by the Spanish writer Carmen Rico Godoy. The objective of the work is to analyze to what extent femenine discourse is present in Carmen Rico Godoy's novel and what are its characteristics. As the theoretical basis, the works of Vicente Mateu and Vicente Ruiz and the theoretical approach of Amparo Tusón Valls are applied. In the empirical part, the world of women and her daily life are described, the discourse of the main characters of the novel is analyzed to demonstrate the difference between the feminine discourse and the masculine discourse. The analysis carried out has marked the peculiarities of the feminine discourse in the novel and the feminist problematic raised in the work. The research methods applied in the present work are the analytical, comparative, descriptive methods, as well as the case study and the critical reading of the theoretical material.
The femenine discourse in the novel by C.Rico-Godoy “Cómo ser una mujer y no morir en el intento”
Keywords: Valodniecība; Women's literature; Feminist literature; Gender equality; Discourse