I.Turgeņeva ,,Mednieka piezīmes" kā cikls. - Portnaja, Marina (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbs veltīts I. Turgeņeva aprakstu cikla «Mednieka piezīmes» pētījumam. Pētījuma mērķis ir ciklveidīgo saišu izpēte starp dažādiem cikla «Mednieka piezīmes» aprakstiem. Darba atsevišķos aprakstos veikta konkrētu līdzekļu saikņu izpēte: saikņu īpatnību tipi starp cikla aprakstiem un autora vienīgais tēls. Darbs dalās divās daļās: pirmajā daļā izklāstīti teorētiskie jautājumi, kuri nepieciešami, lai noteiktu jēdzienu par ciklu, darba vēsturi un cikla «Mednieka piezīmes» publikāciju. Otrā daļa ir analītiska. Tajā secīgi realizējas izvirzītie uzdevumi, kuri ļauj atklāt ciklveidīgus līdzekļus aprakstā «Mednieka piezīmes». Piedāvātais pētījums var palīdzēt izstrādāt speciālo kursu, par krievu literatūras vēsturi 19.gs. otro pusi, vidusskolā.

In the present Bachelor Paper, a short story cycle by Ivan Turgenev, The Hunting Sketches, is analysed. The aim of the research is to study the relationship between the separate stories which form the cycle, The Hunting Sketches. In the present paper, definite means of relationship between separate narratives is studied: the peculiarities of relationship between the stories of the cycle and the complete image of the author. The Paper consists of two parts. The first part deals with the theoretical materials explaining the notion of cycle, as well as with the history of appearance and publication of The Hunting Sketches cycle. The second part is the analytical part. The tasks of revealing the means used to form a cycle of stories in The Hunting Sketches are coherently realized in it. The research may be useful for working out a course in the history of literature of the second half of the 19th century.
"Sketches from a Hunter’s Album"by I.S. Turgenev as a Cycle.
Keywords: Valodniecība