Metodisko paņēmienu un vingrinājumu ietekme uz bērnu kopējo tehnisko un fizisko sagatavotību basketbolā - Lerhs, Ingvars (Latvijas Universitāte, 2022)
Kvalifikācijas darba autors ir Ingvars Lerhs. Kvalifikācijas darba tēma ir „Metodisko paņēmienu un vingrinājumu ietekme uz bērnu kopējo tehnisko un fizisko sagatavotību basketbolā”. Kvalifikācijas darba tēma saistīta ar bērnu tehniskās un fiziskās sagatavotības attīstības novērtēšanu. Pētījuma mērķis ir izpētīt un gūt atziņas par autora izstrādāto treniņu metodiku un vingrinājumu variācijām, integrēt tās treniņu procesā un analizēt. Darba izstrādē izmantotās metodes - literatūras un dokumentu analīze, pedagoģiskais novērojums, pedagoģiskais eksperiments, metožu integrācija un modelēšana, kvalitatīvo datu ieguve. Pētījuma priekšmets bija 10 MT-5 basketbola grupas audzēkņi. Kvalifikācijas darba izstrādes rezultātā tika izveidotas vadlīnijas jeb treniņu metodika, kas palīdz uzlabot konkrētus tehniskos un fiziskos parametrus basketbolistiem 12. gadu vecumā. Kvalifikācijas darbs sastāv no 71 lapaspusēm, 6 nodaļām, 3 tabulām, 10 attēliem, 14 pielikumiem, 49 izmantotās literatūras vienībām.

The author of the qualification job is Ingvars Lerhs. The subject of the qualification work is „Impact of methodological techniques and excercises on the overall technical and physical fitness of children in basketball”. The subject of the qualification work relates to the assesment of the technical and physical fitness of the children. The study aims to explore and learn about variations in the training methodologies and excercises developed by the author, integrate them into training process and analyze them.Methods used in the development of work is analysis of literature and documents, pedagogical observation, pedagogical expreriment, integration and modelling of methods, acquisitions of qualitative data. The subject of the study was 10 students of MT-5 basketball group.The development of qualification resulted in the development of guidelines, or training methodologies, which help to improve certain technical and physical charactristics of basketball players at the age of 12. The qualification work consist of 71 pages, 5 chapters, 3 tables, 10 pictures, 14 attachments, 49 units of literature used.
Impact of methodological techniques and excercises on the overall technical and physical fitness of children in basketball
Keywords: Sporta zinātne; Sports; Basketbols; Pedagoģija; Metodes; Bērni