Automatizēta tīmekļa lietotņu testēšana - Auziņa, Līva (Latvijas Universitāte, 2008)
Lai pārbaudītu un uzlabotu lietotņu kvalitāti iespējami īsā laikā, lai atvieglotu ikdienas rutīnas veida darba izpildi, tīmekļa lietotņu testēšanā ar vien vairāk tiek izmantoti automatizēti testēšanas rīki. Darbā aprakstīta tīmekļa lietotņu testēšanas automatizācijas ideja, metodoloģija, dotas autores rekomendācijas, automatizējot tīmekļa lietotņu testēšanu. Aprakstīts konkrētas lietotnes funkcionālās un veiktspējas testēšanas automatizēšanas process. Analizēts lietotnes testēšanas automatizācijā izmantotais automātiskās testēšanas rīks. Kā arī veikts pētījums par tīmekļa lietotnes automatizētas testēšanas lietderību.

To tested and to improved the quality of web applications as short time as possible and to make easy every day routine type work, often and often for web applications testing are used automating testing tools. The paper describes idea and methodology of web applications testing automation, author’s recommendations for web applications testing automation process. The paper describes functional and performance testing automation process of concrete web application. The paper analyses automation testing tool, which is used for this application testing automation process. As well author examines the usefulness of web application automating testing.
Automatized web applications testing
Keywords: Datorzinātne