Klimata maiņas ietekme uz jūras krasta procesiem Rīgas līča virsotnē - Bārs, Valdis (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darbā „Klimata maiņas ietekme uz jūras krasta procesiem Rīgas līča virsotnē” ir apkopoti un analizēti agrāk veiktie jūras krastu un krastu procesu pētījumu dati. Darbā ir raksturoti krastu tipi, apkopota informācija par krastu eroziju sekmējošajiem faktoriem. Apkopota informācija par pašreizējiem un nākotnes klimata maiņas scenārijiem un to modelēšanu, monitoringa staciju darbību. Atslēgas vārdi – Klimata maiņa, jūras krastu procesi, erozija, Rīgas līcis, Daugavgrīvas sala.

Bachelor’s work “Climate change impact to the coastal processes at the top of the Gulf of Riga.” summarizes previously taken research data on sea coasts and coastal processes. The paper describes types of coasts, summarizes information about coastal erosion causes. The Work also summarizes information about current and future climate change scenarios modeling and activity of monitoring station. Key words – Climate change, coastal processes, erosion, Gulf of Riga, Daugavgriva island.
Climate Change Impact to the Sea Shore Processes at the Top of the Gulf of Riga
Keywords: Vides zinātne