Tirdzniecības uznēmuma "LASD" saimniekošanas izvērtējums - Zaharenko, Tatjana (Latvijas Universitāte, 2012)
Diplomdarba izpētes objekts ir uzņēmums „LASD”, kura galvenais darbības veids ir mazum- un vairumtirdzniecība ar elektroprecēm, kabeļiem, vadiem. Darbā tiek analizēta un pētīta tirdzniecības uzņēmuma „LASD” preču krājumu, pircēju un piegādātāju uzskaites metodika, to efektivitātes rādītāji un darījumu atspoguļošana finanšu grāmatvedības uzskaitē. Diplomdarba mērķis ir uz teorētisko un praktisko materiālu bāzes veikt konkrēta uzņēmuma preču krājumu, pircēju un piegādātāju kustības analīzi, atklāt trūkumus un nepilnības uzņēmuma saimnieciskajā darbībā un tā rezultātā izdarīt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma saimnieciskās situācijas uzlabošanai. Strukturāli diplomdarbs sastāv no ievada, četrām nodaļām, trīspadsmit apakšnodaļām, analītiska rakstura tabulām, secinājumiem un priekšlikumiem, literatūras avotu saraksta un pielikumiem. Darba tapšanas gaitā tika izmantota speciālā literatūra, LR likumdošanas akti un uzņēmuma „LASD” nepublicētie dati. Atslēgvārdi: tirdzniecība, preču krājumi, pircēji, piegādātāji.

Diploma research object is company "LASD", which main business is retail and wholesale of electrical goods, cables, wires. In this work trading company's "LASD" goods inventory, customer and supplier accounting methodology, its' efficiency indicators and financial transactions reflection in book keeping has been analyzed and studied. Diploma's goal is on the theoretical and practical material bases to make a particular company's goods inventory, customer and supplier motion analysis, identify gaps and weaknesses in the company's commercial activity and, consequently, to draw conclusions and develop proposals for the company's economic situation improvement. Structural graduation consists of an introduction, four chapters, thirteen subdivisions, of analytical tables, conclusions and proposals, bibliography and attachments. Specialized literature, the legislative acts the Republic of Latvia and the company's "LASD" unpublished data were used while creating this work. Keywords: trade, stock, customers, suppliers.
Trading company "LASD" operation assessment
Keywords: Ekonomika