Mājas automatizācijas sistēma - Kietis, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2016)
Kvalifikācijas darbs “Mājas automatizācijas sistēma” dod iespēju lietotājam veikt manipulācijas ar sistēmā reģistrētām ierīcēm. Ierīču lietotājam nav jābūt arī ierīces īpašniekam, kas sistēmu padara elastīgu ģimenēm un draugiem. Kvalifikācijas darba mērķis ir izveidot sistēmu, kas ir viegli lietojama un ierīkojama jebkurā mājoklī. Lai pilnvērtīgi lietotu aplikāciju ir jāveic divas darbības: 1. Jāizveido lietotāja piekļuves konts. 2. Jāreģistrē jaunu ierīci vai jāpieprasa lietošanas tiesības kāda lietotāja ierīcei. Sistēmā pilnvērtīgi var lietot divu veidu ierīces – slēdzi, kurš strādā balstoties uz bināra principa, un signalizācija, kura veic paziņojumus lietotājam, par drošības pārkāpumu. Sistēmai ir izaugsmes potenciāls nākotnē, ko var realizēt vai nu veidojot specializētas sistēmas ierīces vai ļaujot lietotājam Arduino kodu lietot kā “Open Source” projektu, kas dotu iespēju veidot specializētas lietotāju ierīces.

Project " Home Automation System" enables the user to manipulate with system registered devices. Device user does not have to be the owner of the device, which makes the system flexible for families and friends. The aim of project is to create a system that is easy to use and to be installed in any home. In order to fully use the application requires two steps: 1. create a user account. 2. register a new device or request the access rights to use other user devices. Fully system works with two types of devices - a switch which works based on a binary basis, and alarm, which notify the user to for security breaches. The system has the potential for growth in the future, which may be accomplished either through specialized system devices, or allowing the user to use the Arduino code as "Open Source" project, which would enable users to build specialized devices.
Home Automation System
Keywords: Datorzinātne; Smart House; Gudrā māja; Android; JAVA; PHP