Bioloģiskās Z/S "Ķelmēni" attīstības izpēte un nākotnes perspektīvas. - Pušpure, Kintija (Latvijas Universitāte, 2019)
Ņemot vērā mūsdienu pasaules straujo mainību, kā arī vides un cilvēku veselības pasliktināšanās apdraudējumus, aizvien vairāk ikviens no patērētājiem un uzņēmējiem sāk izvērtēt savas darbības radītās sekas, atbildību, kas būtiski var ietekmēt gan esošo, gan nākamo paaudžu labklājību. Bioloģiskā saimniecība un produkcija ir viens no soļiem kā veidot gan labvēlīgāku apkārtējo mūsdienu vidi, gan nodrošināt ilgtspējīgāku turpmāko paaudžu nākotni. Tāpēc būtiski ir saglabāt esošās un radīt jaunas bioloģiskās saimniecības. Bakalaura darba mērķis ir izvērtēt bioloģiskās lauksaimniecības nozari Latvijā un patērētāju uzticību tai, kā arī veikt bioloģiskās z/s “Ķelmēni” attīstības un iespēju izpēti. Darba rezultātā izstrādāti priekšlikumi z/s “Ķelmēni” veiksmīgākai nākotnes darbībai un perspektīvām.

Considering the rapid changes of the modern world and the risks on human’s continuously worsening health, more and more people start to evaluate the consequences of their actions, which essentially might influence the well-being of present and future generations. Nowadays, organic farms and their products are the way to create a beneficial environment and to provide sustainable future for further generations. It is important to keep already existing organic farms and to support developing new ones. Work goal is to evaluate organic agriculture in Latvia and to assess the loyalty of their consumers, specifically focusing on the organic farm “Ķelmēni”, researching its development and future perspectives. As a result, this paper suggests actions that can be taken by the “Ķelmēni” organic farm to increase their successfulness in the future.
Development research and future perspectives of the organic farming "Ķelmēni".
Keywords: Vadībzinātne; bioloģiskā lauksaimniecība; bioloģiskā produkcija; ilgtspējīga attīstība; z/s; stratēģija