Trimetillizīna kvantitatīva noteikšana bioloģiskos paraugos ar šķidrumu hromatogfāfijas-masspektrometrijas metodi - Sevostjanovs, Eduards (Latvijas Universitāte, 2012)
Darbā apkopota literatūra par trimetillizīna kvantitatīvās analīzes iespējām ar šķidrumu hromatogrāfijas metodēm. Izstrādāta un validēta jauna šķidrumu hromatogrāfijas – tandēmmasspektrometrijas metode trimetillizīna kvantitatīvai noteikšanai bioloģiskos paraugos, izmantojot derivatizāciju ar 6-aminohinolil-N-hidroksisukcīnimidilkarbamātu. Izstrādātā metode sekmīgi pielietota karnitīna biosintēzē iesaistīto savienojumu koncentrāciju mērījumiem žurku asins plazmā un audu homogenātos.

The theoretical part of this thesis contains a literature review of methods for quantitative analysis of trimethyllysine by liquid chromatography. A new liquid chromatography – tandem mass spectrometry method was developed and validated for quantitative determination of trimethyllysine in biological samples by derivatization with 6-aminoquinolyl-N-hydroxysuccinimidyl carbamate. The developed method was succesfully employed in the study of carnitine biosynthesis intermediates in rat plazma and tissue homogenates.
Quantitative determination of trimethyllysine in biological samples by liquid chromatography-masspectrometry
Keywords: Ķīmija