Izglītības iestādes tēla veidošana. - Pētersone, Oksana (Latvijas Universitāte, 2009)
Maģistra darba tēma - izglītības iestādes tēla veidošana. Maģistra darba mēŗkis - noskaidrot izglītības iestādes tēla veidošanas un uzlabošanas principus, lai piesaistītu sabiedrības ieinteresētību un veicinātu skolēnu skaita pieaugumu. Darba teorētiskajā daļā apskatīti jautājumi, kas saistīti ar izglītības iestādes tēla nozīmi sabiedrībā, veidošanas un uzlabošanas nosacījumiem, par pamatu ņemot vispārējas organizācijas principus. Darba empīriskais pētījums - izglītības iestādes tēla nozīme sabiedrībā - sniedz skolēnu, vecāku un skolas vadības viedokļus par savas skolas imidžu, kā rezultātā noskaidrojas iestādes tēla uzlabošanas stratēģija, kuras veiksmīgas darbības iznākumā skolai veidojas laba reputācija sabiedrībā, kas nodrošina skolēnu pieaugumu. Darba atslēgvārdi: izglītības iestādes tēls, izglītības iestādes zīmols, izglītības iestādes tēla veidošanas stratēģija.

The subject of master’s thesis – forming of image of educational institution. The goal of masters thesis – clarify the principles of forming and improving image of educational institution, to attract society interest and to support pupils increase. In theorical part of thesis points was discussed educational institution’s image importance in society, forming and improving conditions, based on general organizational principles. In empirical research part of thesis – importance of educational institution’s reputation in society – author provides opinions of pupils, parents and school management on the image of their school, resulting in image improvement strategy of this institution, whose successful implementation will develop prestige of the school in society, which should ensure increase in pupils. Keywords: image of educational institution, brand of educational institution, strategy of forming an image in educational institution.
Development of the image of the educational institution.
Keywords: Izglītības vadība