N-Hidroksisulfonamīdu atvasinājumu iegūšana - Belaševa, Katrina (Latvijas Universitāte, 2010)
N-HIDROKSISULFONAMĪDI, N-HIDROKSISULFONAMĪDU IEGŪŠANAS METODES, NITROKSILS. Tika veikta N-hidroksisulfonamīdu atvasinājumu iegūšanas metodoloģijas izstrāde, izmantojot H2N-OTHP. Savienojumu struktūra tika pieradīta ar 1H-KMR, 13C-KMR spektroskopiju, kā arī ar ŠH-MS un elementu analīzi. Literatūras apskatā apkopota informācija par N-hidroksisulfonamīdu atvasinājumu iegūšanas metodēm, un šo savienojumu īpašībām un stabilitāti.

N-HYDROXYSOLFONAMIDES, SYNTHESIS OF N-HYDROXYSULFONAMIDES, NITROXYL. Synthesis of N-hydroxysulfonamide derivatives using H2N-OTHP was performed. Structures are confirmed by 1H-KMR, 13C-KMR spectroscopy as well as by LC-MS and elemental analysis. Information on ways of N-hydroxysulfonamide derivatives synthesis as well as chemical properties and stability of these compounds is summarized in literature review.
Synthesis of N-hydroxysulfonamide derivatives
Keywords: Ķīmija