Nosacīta atbrīvošana no kriminālatbildības - Brolīte, Sandra (Latvijas Universitāte, 2021)
Maģistra darba “Nosacīta atbrīvošana no kriminālatbildības” mērķis ir aplūkot nosacītu atbrīvošanu no kriminālatbildības kā vienu no vienkāršotajiem procesa veidiem Latvijā. Aplūkot arī priekšnosacījumus personas nosacītai atbrīvošanai no kriminālatbildības, kā arī procesuālo kārtību un sekas izbeidzot kriminālprocesu nosacīti atbrīvojot no kriminālatbildības. Darba gaitā autore pēta arī problēmas un trūkumus praksē, piemērojot šo vienkāršoto procesa veidu, kā arī sniedz savus priekšlikumus, lai novērstu trūkumus un uzlabotu šī vienkāršotā procesa veida piemērošanu un efektivitāti.

The aim of the Master's “Disposal of Criminal Dispute” is to consider a conditional exemption from criminal liability as one of the simplified forms of the process in Latvia. Also examine the preconditions for a person's conditional release from criminal liability, as well as procedural procedures and the consequences of ending criminal proceedings by relatively waiving criminal liability. In the course of work, the author also examines problems and shortcomings in practice by applying this simplified way of process, and makes proposals to address shortcomings and improve the application and effectiveness of this simplified process.
Disposal of Criminal Dispute
Keywords: Juridiskā zinātne; kriminālprocess; nosacīta atbrīvošana no kriminālatbildības; vienkāršotais process; efektivitāte