Jauniešu priekšlikumi Vecrīgas pilsētvides attīstībai - Liscova, Nike (Latvijas Universitāte, 2011)
Jauniešu nepiedalīšanās jaunā Rīgas attīstības plāna sabiedriskā apspriešanā, un viņu neapmierinātība ar tagadējo Vecrīgas pilsētvides attīstību kļuva par cēloni, lai izzinātu viņu priekšlikumus Vecrīgas pilsētvides attīstībai. Pētījums tika veikts 3 posmos, pielietojot dažādas kvalitatīvas pētījumu metodes, ka rezultātā izrādījās, ka jauniešu priekšlikumi lielākoties sakrīt ar apstiprināto plānu. Atšķirīgus no plāna priekšlikumus eksperts arhitektūrā un pilsētplānošanā novērtēja pozitīvi, kas nozīme, ka tie varētu būt īstenoti nākotnē. Rezultātā pētījuma pieņēmums apstiprinājās. Atslēgvārdi: pilsētas vēsturiskais centrs, attīstība, publiskā [ār]telpa, jaunieši, uztveres kartes

The authorization of the new development plan of Riga city in the context of young people not taking part in social discussion of this plan and their discontent by the current Old Riga town space development caused this research to be conducted. The aim of it is to find out what are the suggestions of young people for Old Riga town space development. By applying 3 different qualitative research methods it was stated that suggestions of young people are similar to those in authorized development plan. The different ones were evaluated by the expert in architecture and urban planning positively. Finally, the assumption of this research was proved. Key words: historical city center, development, public space, young people, mental mapping
Suggestions of young people for Old Riga town space development
Keywords: Socioloģija