Darba svārstmigrācijas iezīmes Latgales reģionā - Konošonoks, Atis (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darbā “Darba svārstmigrācijas iezīmes Latgales reģionā”, tiek pētīta nodarbināto pārvietošanās starp administratīvajām teritorijām viena statistiskā reģiona ietvaros. Pētījumā analizēta Latgales reģiona apdzīvojuma struktūra, nodarbinātību un darba svārstmigrāciju raksturojošie rādītāji. Darbā izmantotas Centrālās statistikas pārvaldes sagatavotās datnes par nodarbināto pārvietošanos 2011. un 2017. gadā, kas brīvi pieejamas Latvijas Atvērto datu portālā. Darbu veido ievads, 4 nodaļas, secinājumi un izmantotās literatūras avotu saraksts. Teksta kopējais apjoms ir 51 lapaspuse.

Commuting flows and stocks have been studied in the Bachelor Thesis “Work-related commuting patterns in the Latgale region”. The study analyses the changing patterns of commuting flows, regional labour market and employment indicators. The research employs the open-source statistics of commuting flows and stocks in 2011 and 2017. The results of the study indicate the main employment centres of Latgale region and commuting patterns. The Bachelor Thesis consists of an introduction, four chapters, conclusions, and a list of bibliography. The total volume of the text is 51 pages.
Work-related commuting patterns in the Latgale region
Keywords: Ģeogrāfija; svārstmigrācija; nodarbinātie; darbspējas vecums; atvērtie dati; reģions