Darba vides ietekme uz sākumskolas pedagogu darbu - Apše, Santa (Latvijas Universitāte, 2021)
Maģistra darba tēma ir “Darba vides ietekme uz sākumskolas pedagogu darbu”. Darba mērķis ir noskaidrot kādi darba vides riska faktori ietekmē sākumskolas pedagoga darbu un izstrādāt ieteikumus darba vides riska faktoru mazināšanai iestādē. Darba teorētiskajā daļā analizēti teorētiskie pētījumi un citi literatūras avoti par darba vidi, to ietekmējošajiem faktoriem. Pētīts kā konkrētie darba vides riska faktori ietekmē pedagogu darbu iestādē. Praktiskajā daļā tikai veikts pētījums, lai noskaidrotu pedagogu viedokli par darba vidi. Ar anketēšanas palīdzību tika noskaidrots vecāku viedoklis par sākumskolas pedagogu darba kvalitāti. Pētījuma ietvaros tika intervēts skolas psihologs, lai noskaidrotu ar kādām grūtībām darba vidē sākumskolas pedagogam nākas saskarties. Lai izprastu pedagoga darba vidi iestādē, tika analizēts Rīgas X vidusskolas darba vides riska faktoru novērtējums. Maģistra darba apjoms bez pielikumiem ir 64 lpp., 62 literatūras avoti un 4 pielikumi.

The topic of the master's thesis is "The impact of the work environment on the work of primary school teachers". The aim of the work is to find out what kind of environmental risk factors affect the work of primary school teachers and make a recommendation for the institution how to reduce unwilling influence. Theoretical research and other literature sources on the work environment and its influencing factors are analyzed in the theoretical part of the work. Researched how specific work environment risk factors affect the work of primary school teachers. In the practical part a study has been carried out to find out the opinion of teachers about the work environment. The opinion of parents on the quality of work of primary school teachers was found out with the help of questionnaires. A school psychologist was interviewed in order to find out what difficulties the primary school teacher has to face in the work environment. In order to understand the work environment, the assessment of work environment risk factors in Riga X Secondary School was analyzed. The volume of the master's thesis without appendices is 64 pages, 62 literature sources and 4 appendices.
The Impact of the Work Environment on the Work of Primary School Teachers
Keywords: Izglītības vadība; darba vide; psihoemocionālā darba vide; darba vides riski; sākumskolas pedagogs