Ārējās uzņēmējdarbības vides analīze Aizkraukles novadā - Daļecka, Diāna (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba temats ir “Ārējās uzņēmējdarbības vides analīze Aizkraukles novadā”. Bakalaura darba mērķis ir pētīt uzņēmējdarbības ārējo vidi Aizkraukles novadā. Darbs sastāv no trim nodaļām. Bakalaura darba tiek raksturots uzņēmējdarbības jē-dziens un tā funkcijas, tiek analizētā ārējā uzņēmējdarbības vide. Darbā tiek raksturota situ-ācija Aizkraukles novadā, ka arī atspoguļots empīriskais pētījums un noskaidrots vadošo dar-binieku viedoklis par ārējo uzņēmējdarbības vidi Aizkraukles novadā. Pētījuma empīriskā daļa balstās uz padziļināto, daļēji strukturēto interviju metodi, eks-pertu aptauju metodi, statistiskās analīzes metodi. Pētījumā tiek analizētas ārējas vides priekš-rocības, trūkumi, galvenās problēmas un iespējas novadā. Veicot empīrisko pētījumu, autore secināja, ka galvenās uzņēmējdarbības ārējās vides problēmas ir kvalificētā darbaspēka trūkums, maksātspējīgo iedzīvotāju nepietiekamība, fi-nansiālo līdzekļu trūkums uzņēmējiem. Savukārt labvēlīgi vides faktori ir sakārtota infrastruk-tūra, izdevīgs ģeogrāfiskais izvietojums. Atslēgvārdi: uzņēmējdarbība, uzņēmējdarbības ārēja vide, Aizkraukles novads, daļēji struk-turētas padziļinātās intervijas, eksperta aptauja, statistiskā analīze.

Diploma work theme is „External business environment analysis in Aizkraukle region”. The goal of this work is to research external business environment in Aizkraukle region. Work consist oh three chapters. In diploma work there is characterized definition of entrepreneurship, its functions, there are analyzed external business environment. In work is characterized situation of business environment in Aizkraukle and diploma work includes re-flecting of empirical research and clarifying opinion of managers about business environment in Aizkarukle region. Research empirical part bases on deep, partly structured interview methods, expert questionnaire methods, and statistical data analysis methods. In research it is analyzed advan-tages and disadvantages of environment, basis problems and possibilities in researching region. Realizing empirical research authoress concluded that basis problems of external busi-nees environment in Aikzraukle are lack of qualitative workforce, lack of solvable consumer lack of financial resources. Advantageous environment factors are arranged infrastructure, opportune geographical location. Keywords: business, external business environment, Aizkraukle region, partly structured in-terview methods, expert questionnaire method, statistical data analysis method
External Business enviroment analysis in Aizkraukle region
Keywords: Vadībzinātne