Degradēto būvju un teritoriju novērtēšanas metodikas izstrāde un aprobācija Cēsu pilsētā - Žukovska, Laura (Latvijas Universitāte, 2013)
15.11.1012. Latvijas Republikas Saeima pieņēma grozījumus likumā „Par nekustamā īpašuma nodokli”, dodot pašvaldībām pilnvaras aplikt ar nekustamā īpašuma nodokļa likmi 3 procentu apmērā vidi degradējošas, sagruvušas vai cilvēku drošību apdraudošas būves. Tā kā Latvijas Republikas normatīvie akti pašreiz vāji raksturo degradēto būvju un teritoriju jēdzienus un noteikšanas metodiku, maģistra darbā „Degradēto būvju un teritoriju novērtēšanas metodikas izstrāde un aprobācija Cēsu pilsētā” tiek izstrādāta uz ilgtspējīgas attīstības principiem balstīta degradēto būvju un teritoriju novērtēšanas metodika, kas var kalpot par paraugu ikvienai Latvijas pašvaldībai. Metodika ir aprobēta Cēsu pilsētā, pārbaudot praksē metodikā apskatītās novērtēšanas pieejas un kritērijus. Atslēgas vārdi: degradētas būves un teritorijas, Cēsis, pašvaldības.

In 15.11.1012. Saeima of Republic of Latvia accepted changes in the Law „On Immovable Property Tax”, giving rights to the local municipalities to add 3% rate to the immovable Property Tax on buildings that degrades environment, that are dilapidate or endanger human safety. As normative acts in the Republic of Latvia poorly describes concept and evaluation of brownfields, in the master paper „Methodology development for brownfield evaluation and approbation in town of Cesis” methodology that is based on sustainable development principles for brownfield evaluation is developed, and it can as an example for every local municipality in Latvia. Methodology has been approbated in town of Cesis, checking in practice approaches and criteria described in the methodology. Keywords: brownfield’s, Cesis, local municipalities.
Methodology development for brownfield evaluation and approbation in town of Cesis
Keywords: Arhitektūra