Aviokompānijas "airBaltic" mārketinga komunikācija ar klientiem sociālajos tīklos facebook un Twitter - Umalas, Dženeta (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbā „Aviokompānijas „airBaltic” mārketinga komunikācija ar klientiem sociālajos tīklos facebook un Twitter” apskatīta uzņēmuma īstenotā komunikācija šajos sociālajos medijos, noskaidrots auditorijas vērtējums un viedoklis. Darba teorētisko daļu veido nodaļas par sociālajiem medijiem, to veidiem, tuvāk aplūkoti sociālie tīkli Facebook un Twitter, kā arī nodaļas par mārketingu, mārketinga komunikāciju un mārketinga komunikāciju sociālajos medijos. Empīriskajā daļā veikta kvalitatīvā kontentanalīze, airBaltic komunikācijas satura, frekvences un intensitātes izpētei, kā arī apkopoti aptauju dati par īstenotajām komunikācijas praksēm sociālajos tīklos Facebook un Twitter. Darbā secināts, ka abu sociālo tīklu īstenotās komunikācijas principi ir atšķirīgi, kā arī konstatēti trūkumi. Darba struktūru veido teorētiskā, empīriskā, metodoloģiskā daļa un secinājumi nobeigumā. Atslēgvārdi: sociālie mediji, mārketinga komunikācija, airBaltic, atgriezeniskā saite

The bachelor’s thesis „Airline "airBaltic" marketing communication with customers in social networks Facebook and Twitter” focuses on company’s implemented communication in those social media along with the audience opinion. Theoretical part consists of sections about social media, social media types, classification and deeper insight of Facebook and Twitter, sections about marketing, marketing communication and social media marketing communication. Empirical part includes content analysis of airBaltic’s social media to evaluate communication content, frequency, intensity, as well performed audience survey about communication practices on Facebook and Twitter. The study concludes that company implements different communication strategies in different social media, and several weaknesses are discovered. The structure of work consists of theoretical part, methodology, empirical part and conclusion in the end. Keywords: social media, marketing communication, airBaltic, feedback
Airline "airBaltic" marketing communication with customers in social networks Facebook and Twitter
Keywords: Komunikācijas zinātne