Invazīvās attēldiagnostikas un funkcionālās izmeklēšanas iespējas mūsdienīgai koronāro artēriju aterosklerotisku bojājumu diagnostikai un ārstēšanai - Jēgere, Sanda (Latvijas Universitāte, 2022)
Darba mērķis. Izvērtēt invazīvo un neinvazīvo diagnostikas metožu lomu dažādas morfoloģijas aterosklerotisko bojājumu identifikācijā, morfoloģiskā, kvantitatīvā un funkcionālā novērtējumā, perkutānas koronāras intervences (PCI) vadībā un tās rezultāta prognozēšanā, kā arī ilgtermiņa efektivitātes novērtēšanā. Atslēgvārdi: ateroskleroze, intravaskulārā ultraskaņa, optiskā koherences tomogrāfija, frakcionētā plūsmas rezerve, datortomogrāfija

Objective: The aims to evaluate the role of invasive and non-invasive diagnostic methods for the detection of coronary atherosclerosis, anatomical and functional evaluation to plan and guide percutaneous coronary intervention (PCI), predict its outcome and evaluate long-term effectiveness. Key-words: atherosclerosis, intravascular ultrasound, optical coherence tomography, fractional flow reserve, computed tomography
INTRAVASCULAR IMAGING AND FUNCTIONAL ASSESSMENT OF ATHEROSCLEROTIC LESIONS FOR THE MODERN DIAGNOSIS AND TREATMENT OF CORONARY ARTERY DISEASE
Keywords: Medicīna; Internā medicīna; Internal medicine