Latvijas Republikas Ministru prezidenta Artura Krišjāņa Kariņa tēls interneta ziņu portālu Delfi.lv un Tvnet.lv publikācijās un to lietotāju komentāros (2018. gada oktobris – 2019. gada oktobris) - Staļmakova, Laura (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba mērķis ir noskaidrot, kādu tēlu Latvijas Republikas Ministru prezidentam Arturam Krišjānim Kariņam ir veidojuši Latvijā apmeklētākie interneta ziņu portāli – Delfi.lv un Tvnet.lv, kā arī salīdzināt publikācijās un to lietotāju komentāros identificēto tēlu. Mērķa sasniegšanai izvirzīti pieci pētnieciskie jautājumi, uz kuriem atbildes meklētas, balstoties uz teoriju par politisko komunikāciju, interneta ziņu portāliem, Klausa Mertena tēla teoriju un īstenoto pētījumu, kurā veikta arī interneta ziņu portālu lietotāju aptauja, kā arī izmantots Čārlza Osguda semantiskais diferenciālis. Rezultātā atklāts tēls divu interneta ziņu portālu publikācijās un to lietotāju komentāros.

The purpose of the bachelor thesis is to find out the image of the Prime Minister of the Republic of Latvia Arturs Krišjānis Kariņš created by the most visited internet news portals in Latvia – Delfi.lv and Tvnet.lv, as well as to compare the image identified in publications and their users comments. To achieve this goal, five research questions have been raised based on the theory of political communication, internet news portals, a review of Klaus Merten image theory, and a research conducted using Charles Osgood's semantic differential. A survey of internet news portal users was also conducted. As a result, the image of two internet news portals and their comments was revealed.
Image of the Prime Minister of the Republic of Latvia Arturs Krišjānis Kariņš in internet news portals Delfi.lv and Tvnet.lv publications and their comments (2018 October - 2019 October)
Keywords: Komunikācijas zinātne; politiskā komunikācija; Mertena tēla teorija; Arturs Krišjānis Kariņš; interneta ziņu portāli un komentāri; semantiskais diferenciālis