Vakarēdiena prakse LELB Covid-19 pandēmijas laikā - Ūdre, Ilze (Latvijas Universitāte, 2021)
Svētais Vakarēdiens ir viens no diviem Baznīcas sakramentiem luterāņu teoloģijas izpratnē. Covid-19 pandēmijas dēļ 2020.gadā Baznīca piedzīvoja būtiskas pārmaiņas. Darba mērķis ir izpētīt, kā Covid-19 globālās pandēmijas gads (2020.gada marts-2021.gada marts) ir mainījis Svētā Vakarēdiena sakramentālo praksi Latvijas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā (LELB). Izmantojot LELB arhīvu materiālus un veicot intervijas ar draudžu vadītājiem un mācītājiem, darbā tiek apskatīti praktiskie risinājumi, kādus draudzes ieviesa, lai sakramentu varētu saņemt, kā arī kā tie atbalsojas draudžu vērtējumā par Svētā Vakarēdiena sakramenta būtību.

The Lord's Supper is one of the two sacraments of the Lutheran Church. Due to the Covid-19 pandemic in 2020, the Church underwent significant changes. The aim of this study is to investigate how the year of the Covid-19 global pandemic (March 2020-March 2021) has changed the sacramental practice in the Latvian Evangelical Lutheran Church (LELB). Using archive materials of LELB and interviews with church leaders and pastors, the work examines the practical solutions that congregations introduced to receive the sacrament, as well as how they echo in the church's assessment of the essence of the sacrament.
Lord’s Supper in LELC during Covid-19 pandemic
Keywords: Teoloģija un reliģiju zinātne; Svētais Vakarēdiens; Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca; LELB; sakraments; Covid-19