Finansēšanas iespēju analīze Latvijas uzņēmumiem - Indriksone, Ance (Latvijas Universitāte, 2017)
Viens no svarīgākajiem jēdzieniem ekonomikā ir finanses, jo ar finansēšanu ikdienā saskaras ikviens – gan jebkura fiziska persona, gan uzņēmumi. Dažkārt nepietiekamu finansēšanas iespēju dēļ ir apdraudēta uzņēmuma veiksmīga attīstība. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt uzņēmumu iespējas finansējuma iegūšanai, tāpēc darba uzdevums ir izpētīt finansēšanu un tās veidus un analizēt Latvijā piedāvātos finansēšanas veidus uzņēmumiem. Bakalaura darbs sastāv no trīs nodaļām: • pirmajā nodaļā tiek apskatīta finansēšana no teorētiskiem aspektiem; • otrajā nodaļā tiek veikta Latvijas uzņēmumiem pieejamo finansēšanas veidu analīze; • trešajā nodaļā tiek analizēti un salīdzināti divi nebanku kreditētāju uzņēmumi Rezultātā tiek izstrādāti secinājumi un izteikti priekšlikumi veiksmīgākai finanšu tirgus attīstībai.

One of the most important things in economic is finance and financing because everyone interacts with financing somehow – both people and enterprises. Sometimes it’s difficult to develop the business successfully just because of the lack of financing. The aim of this bachelor thesis is to explore the opportunities of financing for enterprises. That’s why the main task of the paper is to analyze the sources of financing to conclude what kind of financing sources the financial market of Latvia is offering for enterprises. The paper consists of three parts: 1. Exploring financing by theory; 2. The research of Latvian financial market; 3. The analysis of two non-bank lender companies. At the end there is a part of conclusions and suggestions.
The analysis of financing sources for Latvian enterprises
Keywords: Ekonomika; finansēšana; finanšu tirgus; kreditēšana; nebanku kreditētāji