Automātisko testu izpilde uz fiziskām ierīcēm uzņēmumā „Evolution Latvia” - Munda, Dmitrijs (Latvijas Universitāte, 2015)
Darba autors strādā par automātiskas testēšanas komandas līderi uzņēmumā „Evolution Latvia”, kas no 2006. gada nodarbojas ar programmatūras izstrādi - tiešsaistes kazino spēlēm. Liels akcents uzņēmumā ir uz testu automatizāciju, lai samazinātu manuālo testēšanu. 2013. gadā firma sāka izstrādāt spēļu versijas arī mobilajām ierīcēm, līdz ar ko pieprasījums pēc automātiskās testēšanas palielinājās. Sākumā testēšana tika veikta ar mobilo ierīču simulāciju pārlūkprogrammā, bet ar mobilo ierīču modeļu skaita dramatisku pieaugumu ir radusies vajadzība testēšanai arī uz fiziskām ierīcēm. Maģistra darba izstrādes laikā ir apskatīti risinājumi, ko piedāvā mobilo ierīču testēšanas nozare, veikta to analīze un novērtējums. Rezultātā „Evolution Latvia” sāka izmantot vispiemērotāko bibliotēku, kas nodrošina testēšanu uz fiziskām ierīcēm, atbilst esošajam procesam un uzņēmumā izstrādātajām testēšanas satvaram.

The author works as automation testing team leader in "Evolution Latvia" company, which from 2006, is engaged in software development - online casino games. Big accent company has on the software tests automatization, to minimize manual testing. In 2013 the company developed games versions for mobile devices, so that the demand for automated testing increased. Mobile device testing at the beginning was done using mobile devices simulation in browser, but with a dramatic increase of models of mobile devices, it become very necessary to test also the physical devices. During Master's thesis creation was examined solutions offered by the mobile devices testing industry, was done found solutions analysis and evaluation. As a result, "Evolution Latvia" began to use the most appropriate plugin that is compatible with existing processes and own developed testing framework.
Automation tests execution on physical devices in „Evolution Latvia”
Keywords: Datorzinātne; programmizstrāde; testēšana; automatizācija; fiziskās ierīces; SPI