Sabiedrisko attiecību pasākumu analīze uzņēmumā G4S Latvia. - Nolberga, Liene (Latvijas Universitāte, 2016)
Mūsdienās ikvienam uzņēmumam, tā pastāvēšanā un darbības attīstībā būtiski liela nozīme ir mārketinga komunikācijai un sabiedriskajām attiecībām ar cilvēkiem. Par šo funkciju uzņēmumā, atkarībā no tā lieluma un darbības nozares, ir atbildīga sabiedrisko attiecību vai mārketinga nodaļa, kura ir tā, kas izvērtē un plāno, kuras sabiedrības grupas un ar kādiem instrumentiem, tiks iekļautas sabiedrisko attiecību norisē. Bakalaura darbā „Sabiedrisko attiecību pasākumu analīze uzņēmumā G4S Latvia” autore vispirms aplūko mārketinga komunikāciju un sabiedrisko attiecību teorētiskos aspektus, kā arī analizējot pētāmā uzņēmuma pašreizējo darbību sabiedrisko attiecību sfērā, atklāj uzņēmuma neierasto rīcību saistībā mārketinga komunikācijām un sabiedriskām attiecībām. Pētāmā uzņēmuma ietvaros bakalaura darba autore aplūko uzņēmuma, kurš darbojas drošības pakalpojumu nozarē, ikdienas darbības veidojot sabiedrisko attiecību pasākumus, atklājot priekšrocības, kā arī nepilnības un iespējamos problēmsituācijas risinājumus. Darba kopējais apjoms ir 68 lapaspuses, kas ietver 8 attēlus, 7 tabulas un 6 pielikumus. Bakalaura darbs sastāv no trīs nodaļām. Darba pirmā nodaļā ir aplūkoti mārketinga komunikāciju un sabiedrisko attiecību teorētiskie aspekti, kā arī pievērsta uzmanība to nozīmīguma aktualizēšanai un sabiedrisko attiecību pasākumu instrumentu dažādībai, plānošanai un efektivitātes novērtēšanai. Otrās nodaļas ietvaros darba autore analizē un aplūko uzņēmuma sabiedrisko attiecību pasākumus, pēc sava skatupunkta, no uzņēmumā esošajiem materiāliem un pieejamās informācijas. Trešajā nodaļā darba autore aplūko ekspertintervijas rezultātus un izceļ tās problēmsituācijas, kuras uzņēmumam būtu būtiski izanalizēt un pilnveidot. Darba noslēgumā autore uzsvērusi nozīmīgākās uzņēmuma problēmsituācijas un iespējamos variantus to novēršanai un izstrādājusi dažādus ieteikumus, uzņēmuma turpmāko sabiedrisko attiecību izvērtēšanas pilnveidošanai.

Nowadays, a big part of companies’ existence and further development is marketing communication and public relations with people. This function within the company, depending on its size and sector of activity, is taken care by public relations or marketing department, which evaluates and plans, which parts of the society and with what methods, will be included in the public relations process. In the thesis " Analysis of the public relations events in company G4S Latvia " author first looks through marketing communication and public relations theoretical aspects, next is the analysis of the researched company's current activities in public relations filed , which reveals the company's unusual behavior in marketing communications and public relations . In the thesis, the analysis of the company (which operates in the security services) include, looking through daily activities in public relations and discovering the advantages as well as shortcomings and possible solutions to problematic situations . The paper consists of 68 pages, which include 8 pictures, 7 tables, 6 appendices. The thesis paper consists of three parts. In the first part of the paper marketing communications and public relations theoretical aspects are looked through as well as the focus is drawn to the importance of updating them and the usage of different instruments in public relations activities, for planning and effective evaluation. In the second part, the author analyzes and looks at the company's public relations activities from here point of view, by looking through existing company's materials and provided information. In the third part, the author of the paper looks at the results of expert interviews and highlights the problematic situation which the company should analyze and refine. In the conclusion of the paper, author has pointed out the most significant concerns/problems and made suggestions to address them as well as various recommendations about the further improvement of public relations.
Analysis of public relations events in company G4S Latvia.
Keywords: Vadībzinātne; mārketinga komunikācijas; sabiedrisko attiecību pasākumi; pakalpojumu nozare; .