Virtuves leksika Viļānu novada izloksnē - Senkāne, Lāsma (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba tēma ir “Virtuves leksika Viļānu novada izloksnē”. Darba mērķis - izpētīt Viļānu novadā saglabājušos dialektismus, kuri saistīti ar virtuves leksiku. Darbā tika izvirzīti vairāki uzdevumi, kuru rezultātā apstiprinājās arī darba sākumā izvirzītā hipotēze: ar virtuvi saistītajā vārdu krājumā vislielāko īpatsvaru veido aizguvumi (slāvismi). Darbā izmantotās metodes: salīdzinošā metode, ilustratīvā metode, literatūras analīze un intervēšanas metode. Bakalaura darbs sastāv no teorētiskās (5 nodaļas un 3 apakšnodaļas) un praktiskās daļas (6.nodaļa “Viļānu novada izloksnes vārdnīca”), anotācijas latviešu un angļu valodā, saīsinājumu un apzīmējumu saraksta, ievada, nobeiguma, secinājumiem, izmantoto avotu un literatūras saraksta un 1 pielikuma. Atslēgas vārdi: dialektismi, dialekts, intervija, izloksne, leksika, respondents

The theme of the bachelor paper is “The Lexicon of Kitchen in Vilani region”. The aim is to explore vernacularisms, which are preserved in Vilani region and connected with the lexicon of kitchen. There have been posed several tasks and as a result of them the hypothesis is approved: the biggest proportion in lexicon connected with kitchen makes borrowings (from Slavonic languages). There have been used such methods as comparing, ilustrative, analysing of literature and interviewing. The bachelor paper consists of theoretical part, practical part (4th part “The Vocabulary of vernacular in Vilani region”), annotation in Latvian, annotation in English, a list of abbreviations and nomenclature, introduction, conclusion, a list of literature and 1 supplement. Key words: vernacularisms, dialect, interview, vernacular, lexicon, respondent.
The Lexicon of the Kitchen in Vilani Region
Keywords: Filoloģija