Internacionalizācijas procesa ietekmes faktori inženiertehnisko pakalpojumu uzņēmumā - Muižniece, Betija Deina (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba tēma ir “Internacionalizācijas procesa ietekmes faktori inženiertehnisko pakalpojumu uzņēmumā” ar darba mērķi identificēt uzņēmuma iekšējos un ārējos faktorus, kas ietekmē uzņēmuma internacionalizācijas procesu. Bakalaura darbs ir izstrādāts trīs daļās. Pirmajā daļā tiek noskaidroti internacionalizācijas teorētiskie aspekti, otrajā darba daļa tiek apskatīta uzņēmuma Hansab darbība, uz kā piemēra tiek pētīta darba problēma. Trešajā daļā tiek veikts internacionalizācijas ietekmējošo faktoru pētījums inženiertehnisko pakalpojumu uzņēmumā. Darba rezultātā tiek noteikts, ka inženiertehnisko pakalpojumu nozares uzņēmumu internacionalizācijas galvenais izaicinājums ir to piesaiste pakalpojuma sniegšanas vietai. Galvenie ietekmes faktori ir vadības kompetence un apņēmība, tirgus zināšanas, ekonomiskie apstākļi un produktu pielāgojamība.

The bachelor's thesis topic is "Factors Influencing the Internationalization Process in Engineering Services Companies" with the aim of identifying the internal and external factors that influence the internationalization process of a company. The bachelor's thesis is divided into three parts. The first part clarifies the theoretical aspects of internationalization, while the second part examines the operations of the company Hansab, which serves as an example for studying the research problem. The third part conducts a study on the factors influencing internationalization in an engineering services company. As a result of the study, it is determined that the main challenge of internationalization for engineering services companies is the attachment to the place of service provision. The key influencing factors include management competence and commitment, market knowledge, economic conditions, and product adaptability.
Factors Influencing the Internationalization Process in Engineering Services Companies
Keywords: Ekonomika; inženiertehnisko pakalpojumu nozare; tehnoloģiju uzņēmums; internacionalizācija; internacionalizācijas ietekmes faktori; internacionalizācijas stratēģijas