Seksuālās sevis atklāšanās, seksuālā kontakta biežuma un seksuālās apmierinātības saistība pieaugušo vecumā - Ustāne, Aiva (Latvijas Universitāte, 2021)
Seksuālā apmierinātība ir seksuālās veselības un labbūtības sastāvdaļa. Pētījumā tika skatīts kāda saistība pastāv starp seksuālo apmierinātību, seksuālo sevis atklāšanas pakāpi attiecībās un vēlamā seksuālā kontakta biežuma starpību starp partneriem, kā arī to vai pastāv atšķirība attiecībā uz dzimumiem, seksuālo apmierinātību, seksuālo sevis atklāšanas pakāpi attiecībās un vēlamā seksuālā kontakta biežuma starpību starp partneriem un vai atšķirības būs tiem respondentiem, kuriem nav bērni un respondentiem, kuriem ir bērni un viņi dzīvo kopā. Pētījumā piedalījās 182 respondenti, izlasē bija 76,4% (n = 139) sievietes un 23,6% vīrieši (n = 43). 85,7% (n = 156) no aptaujātajiem respondentiem dzīvo kopā ar partneri. 52,2% (n = 95) respondentu nav bērnu, 42,3% (77%) ir bērni un dzīvo ar kopā ar respondentu,5,5% (n = 10) ir bērni, kas dzīvo citur. Pētījuma rezultāti apstiprina, ka apmierinātība ar seksuālo dzīvi pozitīvi un statistiski nozīmīgi korelē ar visiem mainīgajiem lielumiem izņemot partneru vēlamā seksuālā kontakta biežuma starpību, kas veido negatīvu un statistiski nozīmīgu korelāciju. Lai noskaidrotu šos rādītājus tika izmantota Seksuālā sevis atklāšanas aptauja un Jaunā seksuālās apmierinātības skala.

Sexual satisfaction is an integral part of sexual health and well-being. The study looked at the relationship between sexual satisfaction, the degree of sexual self-disclosure in a relationship and the difference in the desired frequency of sexual contact between partners, as well as the differences in gender, sexual satisfaction, the degree of sexual self-disclosure in a relationship and the desired frequency of sexual contact between partners and whether there will be differences between respondents who do not have children and respondents who have children and live together. 182 respondents participated in the study, the sample included 76.4% (n = 139) women and 23.6% men (n = 43). 85.7% (n = 156) of the surveyed respondents live with a partner. 52.2% (n = 95) of the respondents have no children, 42.3% (77%) have children and live with the respondent, 5.5% (n = 10) have children living elsewhere. The results of the study confirm that satisfaction with sexual satisfaction is positively and statistically significantly correlated with all variables except for the difference in the desired frequency of sexual contact between partners, which forms a negative and statistically significant correlation. New Sexual Satisfaction Scale and the New Sexual Satisfaction Scale were used to determine these indicators.
Relationship Between Sexual Self-Disclosure, Frequency of Sexual Contact, and Sexual Satisfaction in Adulthood
Keywords: Psiholoģija; seksuālās sevis atklāšana; seksuālā kontakta biežums; seksuālā apmierinātība; sexual self-disclosure; frequency of sexual contact