Mobilo rentgeniekārtu iespējas vēdera dobuma orgānu diagnostikā pediatrijā - Sorokina, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbā “Mobilo rentgeniekārtu iespējas vēdera dobuma orgānu diagnostikā pediatrijā”, pamatojoties uz pētījuma jautājumu – vai pielietojot mobilās rentgeniekārtas vēdera dobuma orgānu diagnostikā pediatrijā, ir iespējams iegūt kvalitātes kritērijiem atbilstošu vēdera dobuma orgānu rentgenattēlu, tika izvirzīts mērķis - noskaidrot kvalitatīva rentgenattēla iegūšanas iespējas ar mobilām rentgeniekārtām vēdera dobuma orgānu diagnostikā pediatrijā. Bakalaura darba ietvaros tika veikts kvalitatīvs pētījums, kurā tika izstrādāti vēdera dobuma rentgenattēlu kritēriji. Bakalaura darba izstrādes gaitā tiek analizēta teorētiskā literatūra un balstoties uz kvalitatīvo pētījumu un teorētiskās literatūras analīzes rezultātiem, tiek izdarīti secinājumi.

At bachelors paper „Potentialities of mobile x-ray machines in the diagnostics of pediatric abdominal organs”, based on the question of research – or using the mobile x-ray machines in the diagnostics of pediatric abdominal organs, it is possible to acquire qualitative radiographic images of abdominal organs, according with quality criterion, has been advanced an aim – to clarify opportunities to obtain qualitative radiographic images with mobile x-ray machines in the diagnostics of pediatric abdominal organs. Bachelor's paper was carried out within the framework of the qualitative study, in which were worked outradiographic images criterion of abdominal cavity. At bachelor’s paper is analysed theoretical literature, and on the basis of quality study and results of theoretical literature analyse, were made conclusions.
Potentialities of mobile x-ray machine in the diagnostics of pediatric abdominal organs
Keywords: Medicīna