Autors un lasītājs grāmatas recenzijas žanrā - Bogdanova, Tatjana (Latvijas Universitāte, 2006)
Šis darbs sastāv no 4 daļām: trīs ir teorētiskās un viena praktiskā. Pirmajā daļā, pēc ievada, tiek stāstīts par recenzijas žanra specifiku un par tās veidiem. Otrajā daļā tiek stāstīts par recenzijas lasītāju kā par autora mērķa auditorijas pārstāvi, un tiek piedāvāta arī lasītāju klasifikācija. Trešā daļa tiek veltīta recenzijas autoram, un šeit tiek stāstīts par viņa raksturīgajām īpašībām, kā arī par viņa iedarbošanās uz lasītāju. Ceturtā daļa tiek atvadīta grāmatu recenziju žanra analīzei. Materiāls praktiskajā daļā tiek paņemts no krievu preses, no dažādu tipu periodiskajiem izdevumiem. Tiek salīdzināti autors un lasītājs masveida- un specializētajos izdevumos, un gala rezultātā, uz teorijas un prakses pamata, tiek pieņemti daži secinājumi. Prakse rāda, kā autors un lasītājs grāmatas recenzijas žanrā iedarbojas viens uz otru, kā viņi ietekmē šī žanra specifiku un kā to ietekmē masu kultūra.

This research consists of 4 parts: 3 theoretical and one practical. In the first part, after the introduction, is told about the specific character of the genre of book review and about it`s types. In the second part is told about the reader how about the representative of the author`s aim audience, and there also is offered the classification of readers. The third part is devoted to the author of book review, and there is told about his characteristic traits and his interaction with the reader. The forth part is devoted to the analysis of the texts of book review. Materials in the practical part are taken from the Russian press, from the periodical editions of different types. There are compared author and reader in the mass editions and in the specialized editions. At the end, on the base of theory and practice was done some conclusions. Practice shows, how interact reader and author in the genre of book review and how they influence on the specificity of this genre and how mass culture influences on it.
Author and Reader in the Genre of Book Review
Keywords: Krievu filoloģija