Zināšanu vadīšana sociālo pakalpojumu organizācijā - Tālberga, Ketija (Latvijas Universitāte, 2015)
Zināšanas kā konkurences priekšrocība ir izmantojama ne tikai uz peļņu orientētos uzņēmumos, bet arī bezpeļņas organizācijās. Maģistra darbs apskata zināšanu vadīšanu sociālo pakalpojumu organizācijā. Pētījuma mērķis ir izstrādāt priekšlikumus zināšanu vadīšanas elementu ieviešanai Vācijas Sarkanā Krusta Celles nodaļā. Svarīgākie uzdevumi saistīti ar zināšanas vadīšanas aktualitātes analīzi sociālo pakalpojumu organizācijā, metodikas un tās pielietojuma iespēju izpēti dažādos procesos, kā arī konkrētu priekšlikumu pielāgošanu zināšanu vadīšanas ieviešanai. Maģistra darba rezultātā izstrādāti konkrētajai organizācijai un tās struktūrai pieskaņoti un aktuālajai situācijai noderīgi ieteikumi zināšanu identificēšanai, zināšanu un informācijas plūsmas nodrošināšanai un zināšanu saglabāšanai un dokumentēšanai.

Wissen als Wettbewerbsvorteil kann nicht nur in profitorientierten Unternehmen sondern auch in gemeinnützigen Organisationen genutzt werden. Die Masterarbeit beschäftigt sich mit dem Wissensmanagement in Organisationen sozialer Dienstleistungen. Das Ziel der Arbeit ist die Entwicklung von Vorschlägen zur Einführung von Elementen des Wissensmanagements im Kreisverband Celle des Deutschen Roten Kreuzes. Die wichtigsten Aufgaben sind die Analyse der Aktualität des Wissensmanagements in Organisationen sozialer Dienstleistungen, die Anwendungsmöglichkeiten der Methodik in bestimmten Prozessen sowie die Entwicklung konkreter Vorschläge für die Einführung des Wissensmanagements. Die Ergebnisse der Masterarbeit bieten auf die konkrete Organisation und dessen Struktur abgestimmte Vorschläge zur Identifikation des Wissens, Sicherstellung des Wissens- und Informationsflusses sowie Dokumentation des Wissens.
Knowlwdge management in social service organizations
Keywords: Vadībzinātne; Zināšanu vadīšana; Zināšanu apvidus kartes; Sociālo pakalpojumu organizācijas; Zināšanu vadīšanas metodika; Zināšanu vadīšanas instrumenti