Piesārņojuma noteikšana Olaines toksiski bīstamo atkritumu izgāztuves apkārtnē - Dreimane, Marta (Latvijas Universitāte, 2017)
Darbā veikta virszemes ūdeņu un augsnes paraugu analīze. Virszemes ūdeņos noteikts ķīmiskā skābekļa patēriņš (ĶSP), nitrātjonu, hlorīdjonu, sulfātjonu un dažu metālisko elementu saturs. Augsnes paraugos noteikts cinka, niķeļa un svina saturs. Noteikšanai izmantotas spektrofotometriskās, atomabsorbciometriskās, titrimetriskās un jonometriskās metodes. Darbā veikta rezultātu izmaiņu analīze viena gada ietvaros.

This work contains analysis of surface water and soil samples. Determination of chemical oxygen demand (COD), iron, nitrate, chloride, sulphate ions and some metallic elements in surface water samples and determination of zinc, nickel and lead content in soil samples was carried out. Experimentally spectrophotometric, atomic absorption spectroscopic, ionometric and titrimetric methods were used. This work includes evaluation of results during one year.
Determination of pollution in the hazardous toxic landfill in Olaine region
Keywords: Ķīmija; Virszemes ūdeņi; Augsne; Atomabsorbciometrija; Smagie metāliskie elementi; Piesārņojums